• تاریخ انتشار : 1397/06/11 - 10:36
  • بازدید : 459
  • تعداد بازدید : 61
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
روابط عمومی مرکز:

پاسخ سوالات خود درباره «بیماری های قلبي و عروقي» را اینجا بخوانید

سوالاتی را که کاربران در قسمت کلینیک مجازی بهشتی مطرح کرده‌اند، توسط دکتر محمود بهشتی منفرد فوق تخصص جراحی قلب و عروق و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی پاسخ داده شد.

 

سوالاتی را که کاربران در قسمت کلینیک مجازی بهشتی مطرح کرده‌اند، توسط دکتر محمود بهشتی منفرد فوق تخصص جراحی قلب و عروق و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی پاسخ داده شد.

در ادامه می توانید جواب سوالات خود درباره «بیماری های قلبی عروقی» که توسط دکترمحمود بهشتی منفرد جراح قلب و عروق مرکز شهید مدرس پاسخ داده شده است را بخوانید.               

۱.چند سالی است که چربی تری گلیسیرید من خیلی بالا است. ورزش و قرص مصرف می کنم اما در من تاثیر چندانی ندارد.. در ضمن مدتی است که هرازگاهی شرایط بدی مانند تنگی شدید نفس تا قطع آن برایم پیش می آید. در همین شرایط بی حال می افتم که احساس مرگ برایم پیش می آید. نظر پزشک بر این بود که ناراحتی اعصاب است. آیا این شرایط از عوامل سکته است یا خیر؟

بالا بودن تری گلیسیرید ممکن است که زمینه ارثی داشته باشد یا به دلیل رژیم غذایی نامناسب و نوع آن باشد ولی تنگی نفس این فرد ممکن است زمینه قلبی برای این مساله وجود داشته باشد و بهتر است که به یک پزشک متخصص قلب مراجعه کنند تا با عکس رادیوگرافی ساده قفسه سینه همراه با اکوکاردیوگرافی انجام شود تا مشخص شود که بیماری قلبی دارند یا خیر.

۲.دختری ۱۹ساله بدون سابقه بیماری هستم و اعضای خانواده ام نیز تابحال بیماری نداشته اند. حدود دوسال است که گاهی احساس می کنم ضربان قلبم برای دو ثانیه زیاد شده و دوباره طبیعی می شود. به ندرت احساس می کنم که قلبم تیر می کشد. آیا مشکل خاصی دارم یا از استرس کنکور و دانشگاه است؟

کلا دردهایی که در طرف چپ قفسه سینه احساس می شود الزاما همیشه درد قلبی نیست و می تواند مربوط به بسیاری از بیماریها باشد که مشابه درد قلبی است. به نظر می رسد درد ایشان بیشتر عضلانی عصبی است ولی برای تشخیص ارتباط این درد با قلب باید ذکر کنند که آیا در هنگام فعالیت شدید شدت پیدا می کند یا خیر زیرا یکی از مشخصه های دردقلبی ارتباط با فعالیت است یعنی با فعالیت این درد تشدید شده و با استراحت بهتر می شود.

۳.یک ماهی است که به تشخیص پزشک آنژیوگرافی انجام داده ام و از استنت استفاده کرده ام اما گاهی و تنها به محض راه رفتن درد شدیدی در ناحیه چپ سینه ام احساس می کنم و بی حال می شوم به طوری که اطرافیانم دچار نگرانی می شوند. لطفا مرا راهنمایی کنید.

در این فرد بیماری عروق کرونر تایید شده و استنت گذاری به معنای تضمین برای درمان قطعی نیست و ممکن است استنت ها در زمانهای مختلف دجاز مشکل شوند و لازم است که ایشان حتما در اولین فرصت به پزشک متخصص مربوطه خود مراجعه کند تا بررسی مجدد انجام شود.

۴.آیا خوردن داروی فلوکستین بصورت روزانه برای افتادگی دریچه میترال خطرناک نیست؟

افتادگی دریچه میترال بیماری خطرناکی نیست و جای نگرانی نیست ولی مصرف داروهای آرامبخش مثل فلوکستین با توجه به این که این دارو به کنترل استرس کمک می کند ممکن است در این بیماری مفید و موثر باشد.

۵.علایم هشداردهنده بیماریهای قلبی از نظر ظاهری چیست؟

در راس علایم هشداردهنده در بیماران قلبی، دردهای قلبی قرار دارند که اگر این درد در جلو، پشت یا طرفین قفسه سینه همراه با تنگی نفس احساس شود و چنانچه این دو علامت با فعالیت ارتباط مستقیم داشته باشند می تواند مشخصه بیماری قلبی باشند.

۶.می گویند پا قلب دوم انسان است، قلب و پا چه ارتباطی با هم دارند؟

ارتباط مستقیمی بین قلب و پا وجود ندارد، پا یک عضو حرکتی است که هم در حفظ تعادل و حرکت انسان نقش دارد و قلب یک ارگان تنظیم کننده جریان خون بدن برحسب نیاز بدن است اما در این که پا می تواند در بیماریهای قلبی موثر باشد باید گفت وقتی قلب دچار مشکل است و توانایی لازم را برای رساندن خون به اعضای مختلف بدن من جمله پا نداشته باشد، عملا در پا ممکن است احساس ضعف، تورم یا اختلال در حرکت ایجاد شود وگرنه ارتباط مستقیمی بین این دو عضو وجود ندارد.

۷.در مورد بیماریهای قلبی مادرزادی کودکان توضیح دهید.

بیماریهای قلبی مادرزادی قلب از بدو تولد همراه با نوزاد وجود دارند و به اشکال مختلفی ممکن است تظاهر کنند. این بیماریها در زمان جنینی به دلایل مختلف ایجاد می شود و به دو دسته کلی تقسیم می شوند: یکسری بیماری هایی که همراه با سیانوز بدن هستند با نام بیماریهای سیانوزدهنده و دوم بیماریهایی که همراه با ایجاد سیانوز نیستند و هر زمانی ممکن است تشخیص داده شوند و باید پس از تشخیص اقدامات لازم توسط پزشک مربوطه برای آنها صورت گیرد.

بسیاری از این بیماریها ممکن است در بدو تولد هیچ علامتی نداشته باشد و در معاینات اولیه بصورت تصادفی تشخیص داده شود بنابراین تمامی نوزادان در بدو تولد حتما باید توسط متخصص اطفال و ترجیحا یک فوق تخصص بیماریهای قلب اطفال ویزیت شوند.

۸.علت شیوع سکته های قلبی به ویژه در جوانان و ریسک فاکتورهای آن چیست؟

ریسک فاکتورها و عوامل موثر در بروز سکته های قلبی به ویژه در جوانان می تواند شامل رژیم های غذایی ، چاقی بیش از حد، فشارخون غیرقابل کنترل، بیماری دیابت، زمینه ارثی و خانوادگی مثبت و رفتارهای اجتماعی، استرس ها و فشارهای عصبی روانی در افراد باشد.  هریک از این عوامل به تنهایی یا توام با عامل دیگر می تواند نقش ایجاد کننده یا تشدید کننده در بروز بیماریهای قلبی و به تبع آن سکته های قلبی را داشته باشند.

متاسفانه با توجه به ایجاد تغییر رفتار فاحش در برخی از جوانان بعلت مشکلات روحی روانی، مصرف داروهای روان گردان و یا داروهای مخدر دیگر، رژیم های غذایی فست فود یا پرچرب، مصرف مشروبات الکلی، مصرف دخانیات نظیر سیگار و قلیان از یک سو و کاهش تحرک و فعالیتهای ورزشی، زندگی ماشینی کم تحرک یا بدون تحرک از سوی دیگر زمینه ساز بروز بیماریهای قلبی و به تبع آن گرفتگی عروق کرونر و سکته های قلبی پیش از زمانی که انتظار داریم در جوانان باشد.

۹.در چه سنی بیماری قلبی کودک تشخیص داده می شود؟

بیماریهای مادرزادی قلب در هر مقطع سنی؛ دوران جنینی ، بعد از تولد، نوزادی، کودکی و ... ممکن است بروز کند و تشخیص داده شود که ارتباط سنی مشخصی در ارتباط با کل اینها وجود ندارد گرچه علایم هر بیماری مادرزادی قلب ممکن است در سن خاصی بروز کند. 

۱۰.من و همسرم ازدواج فامیلی داشته ایم؛ دختر هفت ماهه مبتلا به بیماری قلبی داشتم که تحت عمل جراحی قرار گرفت اما فوت کرد. الان باردار هستم، اکوی جنین رفته ام که گفتند دیر شده است. آیا رابطه فامیلی تاثیری در بیماری دارد. لطفا مرا راهنمایی بفرمایید.

در برخی از بیماریهای مادرزادی که نقص ژنتیکی مطرح است ممکن است ارتباط مستقیم با ازدواج های فامیلی داشته باشد ولی قسمت اعظم بیماریهای مادرزادی قلب هیچ گونه ارتباطی با ازدواج های فامیلی نداشته باشند و ممکن است علیرغم فوت یکی از فرزندان آنها به علت بیماری مادرزادی، فرزند بعدی آنان سالم باشد.

اما درخصوص این موضوع که پزشکان به ایشان گفتند که برای اکوی جنین دیر اقدام کردید که من منظور این بخش از سوال شان را نفهمیدم ولی کلا بیماریهای مادرزادی قلب می تواند یک ارتباطی با ازدواجهای مادرزادی قلب داشته باشد که باید نوع آن بیماری مشخص شود و تعیین کنند که آیا اختلالات ژنتیکی و کروموزومی در بروز این بیماری های مادرزادی نقش دارند یا نه.

۱۱.من زایمان زودرس ۸ماهه داشتم. نوزاد مشکل تنفسی داشت و الان نیز یک سوراخ خفیف در قلبش وجود دارد. آیا زایمان زودرس به خاطر بیماری مادرزادی بوده؟ آیا این سوراخ خوب می شود.

علل مختلفی در زایمان های زودرس نقش دارند ولی این که بیماریهای مادرزادی قلبی باعث زایمان زودرس شود خیلی مورد قبول نیست اما در مورد مشکل تنفسی نوزاد باید گفت نوزاد زودرس به علت عدم تکامل بافت ریه بصورت کامل ممکن است دچار دیسترس های تنفسی باشند که مدتی را باید تحت مراقبت پزشکی قرار گیرند.

در رابطه با سوراخی که در قلب کودک وجود دارد بستگی به این که در کدام قسمت قلب قرار دارد؛ برخی مواقع ممکن است در ماههای اولیه یا سال اول تولد این سوراخ بسته شود که برای اطمینان از بسته شدن آن باید مراجعات مکرر به فواصل زمانی حداقل شش ماه به فوق تخصص بیماریهای قلب کودکان داشته باشند.

۱۲.دخترم ۹سال دارد و اخیرا متوجه صدای اضافی در قلبش شدم. طبق گفته پزشک نیاز به درمان خاصی نیست و سال آینده باید اکو شود آیا نیاز به پیگیری دوره ای دارد؟

صدای اضافه در قلب ممکن است علل مختلفی داشته باشد که یکی از علل شایع آن در بچه ها افتادگی دریچه میترال است که ضایعه بسیار شایعی است، خطر و مشکل خاصی ایجاد نمی کند. ولی لازم است که هر شش ماه تا یکسال توسط یک متخصص قلب کودکان یا قلب بالغین مراجعه کنند و با انجام اکوکاردیوگرافی پیگیری شوند که معمولا با افزایش سن این کودکان این مشکل برطرف می شود.

۱۳.چاقی چه ارتباطی با بروز سکته قلبی دارد؟

چاقی می تواند ارتباط مستقیمی با بروز سکته های قلبی داشته باشد. وقتی فرد بیش از حد قابل قبول چاق باشد، رژیم غذایی پرچربی و فعالیت ورزشی کم را داشته باشد می تواند زمینه ساز بیماریهای مختلف مثل فشارخون، دیابت و... در فرد شود که همه اینها می تواند در ایجاد زمینه مناسب برای بروز بیماریهای قلبی و بدنبال آن سکته های قلبی نقش مثبت و موثری داشته باشد.

 

  • گروه خبری : آرشیو اخبار,اخبار یاهو
  • کد خبر : 66591
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب