روابط عمومی مرکز:
مهمترين علائم هشداردهنده سرطان پروستات/نشانه هايي كه آقايان نبايد ناديده بگيرند!
روابط عمومی مرکز: دکتر محمد سلیمانی رئیس مرکز شهید مدرس و متخصص کلیه و مجاری ادراری روز دوشنبه 29 مرداد 97 در برنامه یک فنجان سلامت شبکه 2 حضور یافت و در مورد کانسر پروستات مطالبی را بیان نمود.
روابط عمومی مرکز: دکتر محمد سلیمانی رئیس مرکز شهید مدرس و متخصص کلیه و مجاری ادراری روز دوشنبه 29 مرداد 97 در برنامه یک فنجان سلامت شبکه 2حضور یافت و در مورد کانسر پروستات مطالبی را بیان نمود.
دکتر محمد سلیمانی رئیس مرکز پزشکی شهید مدرس و متخصص کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه سرطان پروستات در مراحل اولیه علامتی ندارد، از شیوع بالای این بیماری در اغلب کشورها خبر داد.
از هر ۶نفر ۱نفر سرطان پروستات را درطول عمر خود تجربه می کنند
رئیس مرکز پزشکی شهید مدرس درتوضیح سرطان پروستات و شیوع آن اظهار داشت: غده پروستات غده ای است که در زیر مثانه قرار گرفته و کاربرد اصلی آن تولید مثل است. در آقایان اغلب در سنین بالای ۵۰سال غده پروستات را درگیر می کند، دو بیماری عمده غده پروستات یکی بیماری خوش خیم غده پروستات و بزرگی غده پروستات است و دیگری بدخیمی های غده پروستات است. درصد شیوع این بیماری دراغلب کشورها بالاست و به طور معمول از هر ۶نفر ۱نفر سرطان پروستات را درطول عمرش تجربه می کنند. با توجه به اینکه سرطان پروستات سرطانی است که نسبتا پیشرفت آهسته ای دارد، تقریبا نیمی از بیمارانی که سرطان پروستات دارند به واسطه بیماری های دیگر فوت می کنند و هیچ وقت متوجه نمی شوند که سرطان پروستات دارند.
وراثت، یکی از ریزفاکتورها یا عوامل خطر ابتلا به سرطان پروستات
رئیس مرکز پزشکی شهید مدرس درمورد روش تشخیص سرطان پروستات، افزود: روش عمده تشخیص سرطان پروستات با تست های آزمایشگاهی و معاینه بالینی است چون زمانی که بیمار بخواهد با علایم سرطان پروستات مراجعه کند معمولا برای درمان دیر شده است. بنابراین روش این است که قبل از اینکه در بیمار علایم سرطان پروستات ایجاد شود ما با استفاده از ابزارهای تشخیصی مثل تست های سرمی(Psa) و روش معاینه که راحت ترین روش دسترسی ما به پروستات ازطریق معاینه مقعدی است. این دو روش به اتفاق هم می توانند تا حد زیادی سرطان پروستات را در مراحل اولیه تشخیص دهند.
دکتر سلیمانی با تاکید بر انجام سالانه تستPsa، ادامه داد: اگر تستPsa منفی باشد، سالانه یا هر دو سال یک بار براساس سطح سرمیPsa خون، لازم است که این آزمایش انجام شود.
کانسر پروستات در مراحل اولیه در عمده بیماران هیچ علامت ظاهری ندارد
رئیس مرکز پزشکی شهید مدرس و متخصص کلیه و مجاری ادراری دانشگاه دررابطه با علایم بروز سرطان پروستات، اذعان داشت: سرطان پروستات در مراحل اولیه علامتی ندارد. درحقیقت قسمتی که مبتلا به کانسر می شود، معمولا در ناحیه محیطی پروستات قرار گرفته، بنابراین این قسمت هیچ اثر فشاری روی مجرا وارد نمی کند و ممکن است که بیمار هیچ علامتی نداشته باشد. ما موارد زیادی داریم که به بیماران می گوییم از نظر بالینی احتمال اینکه شما کانسر پروستات داشته باشید، زیاد است یا حتی ثابت شده که بیمار کانسر پروستات دارد ولی اصرار دارد که چون هیچ علامتی ندارد چرا باید درمان را انجام دهد، کانسر پروستات در مراحل اولیه در عمده بیماران هیچ علامت ظاهری و دردی و عارضه ای ندارد؛ اما در مراحل بعدی بیمار با علایمی مثل مشکلات ادراری، سوزش ادرار و گاها خونریزی ادراری مراجعه می کند. شایع ترین محلی که کانسر پروستات متاستاز می دهد، استخوان ها هستند و در این مرحله بیمار با درد استخوان یا گاها با تورم اندام تحتانی مراجعه می کند.
جراحی، موثرترین درمان سرطان پروستات
دکتر سلیمانی افزود: درمان این بیماری بازمی گردد به اینکه بیمار درچه مرحله ای قرار دارد، برای بیماری که در مراحل اولیه کانسر پروستات قرار گرفته است روش های درمانی متنوعی داریم که شاید موثرترین آنها درمان جراحی باشد.
وی درخصوص عوارض عدم وجود غده پروستات در زندگی شخصی افراد، گفت: چون اکثر بیماران در سنی هستند که باروری برای آنها مطرح نیست معمولا تاثیری ندارد، ولی یک عارضه را باید تمام بیمارانی که تحت عمل جراحی برداشت پروستات به دلیل بدخیمی قرار می گیرند باید در نظر داشته باشند، این است که توانایی جنسی آنها ممکن است ضعیف شود یا از بین برود. دلیل آن این است که آن اعصابی که توانایی جنسی را سبب ساز می شود بسیار چسبیده به پروستات حرکت می کنند و حین جراحی پروستات، تمام سعی ما این است که این اعصاب را حفظ کنیم، ولی اتفاق می افتد که این اعصاب یا قطع شوند یا آسیب جدی ببینند.
دکتر سلیمانی رئیس مرکز پزشکی شهید مدرس درخاتمه افزود: خیلی وقت ها بیمارانی که بدلیل خوش خیمی پروستات تحت عمل جراحی قرار می گیرند تصورشان این است که چون مورد عمل جراحی پروستات قرار گرفتند دیگر احتمال بروز بدخیمی پروستات را ندارند، ما درخوش خیمی پروستات، پوسته پروستات را به جا می گذاریم و صرفا آدنوم مرکزی پروستات را برمی داریم، بنابراین این نکته حائز اهمیت است که خاستگاه سرطان پروستات، پوسته پروستات است و بیماری که به علت بزرگی خوش خیمی پروستات و مزاحمت هایی که بزرگی خوش خیمی پروستات داشته تحت عمل جراحی قرار می گیرد به هیچ وجه شانس ابتلای وی به کانسر پروستات نسبت به کسی که اصلا عمل نشده کمتر نمی شود و اصلا فرقی نمی کند.