• تاریخ انتشار : 1403/07/08 - 11:07
  • بازدید : 142
  • تعداد بازدید : 122
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
روابط عمومی مرکز

بیماری های قلبی در کمین کم تحر‌ک‌ها

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس بیمارستان شهید مدرس با اشاره به این‌که روز جهانی قلب، یادآورعایت اصول سبک زندگی سالم است، بر ضرورت افزایش آگاهی و اصلاح سبک زندگی برای داشتن قلبی سالم تأکید کرد.

دکتر سعید علیپور پارسا در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی ، با اشاره به این‌که اتحادیه جهانی قلب روز 29 سپتامبر را به‌عنوان روز جهانی قلب برای افزایش آگاهی جهانیان درباره بیماری‌های قلبی عروقی تعیین کرده است، تمرکز بر اهمیت پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق را یادآور شد.

                 

این متخصص بابیان این‌که  یک‌سوم مرگ‌ها در جهان ناشی از بیماری‌های قلبی و عروق مغزی است، گفت: بیماری‌های قلب و عروق مسئول شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در سطح جهان هستند به طوری که صرف‌نظر از بیماری‌های واگیردار، 50 درصد از مرگ‌ومیرها به دلیل ابتلا به بیماری‌های قلبی است.

 

به خودمان قول بدهیم از عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی بپرهیزیم

عضو هیئت‌علمی دانشگاه درباره شعار روز جهانی قلب مبنی بر « قهرمان قلب خود باشیم»، خاطرنشان کرد: این شعار با این هدف که به خودمان و دیگران قول بدهیم که عوامل مسبب در ایجاد بیماری‌های قلبی را کنترل کنیم، سیگار نکشیم و رژیم غذایی سالم داشته باشیم، ورزش کنیم و این موارد را به دیگران هم توصیه کنیم، انتخاب‌شده است.

 

وی بابیان این‌که به دلیل سبک غلط زندگی ماشینی امروزی فعالیت‌ها به‌خودی‌خود کم شده است، بی‌تحرکی را یکی از عوامل خطرساز در بروز بیماری‌های قلبی دانست.

 

دکتر علیپور پارسادر ادامه استفاده از رژیم‌های غذایی نامناسب، مصرف غذای فوری و استرس‌هایی که در طول روز فشارهای روانی فراوانی را به افراد تحمیل می‌کند را از دیگر عوامل برزو و یا تشدید بیماری‌های قلبی و عروقی ذکر کرد.

 

اصلاح سبک زندگی، پرهیز از مصرف دخانیات و ورزش کردن توصیه دیگری بود که عضو هیئت‌علمی دانشگاه برای پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی بر لزوم توجه به آن تأکید کرد.

 

 متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه خطاب به بیمارانی که تحت درمان دارویی هستند و یا در این افراد اعمال جراحی انجام‌شده است گفت: این افراد توصیه‌های پیشگیرانه، مصرف منظم دارو و رعایت توصیه‌های پزشک را جدی بگیرند. 

 

درد قفسه سینه را جدی بگیرید

دکتر علیپور پارسا بابیان این‌که متأسفانه خیلی از بیماری‌های قلبی بدون علامت هستند، توضیح داد: شایع‌ترین علامت و نشانه بیماری قلبی  درد قفسه سینه است، البته باید به این نکته توجه داشت که هر دردی در قفسه سینه الزاماً مشکل قلبی نیست ولی دردهایی که در فعالیت‌ها بیشتردر این ناحیه حالتی فشارنده دارند باید جدی‌تر گرفته شود.

 

وی توضیح داد: به‌طورکلی هر نوع دردی در ناحیه ناف، معده، دست، سینه و پشت گردن ایجاد شود، به‌ویژه اگر با فعالیت بیشتر شود و یا عرق سرد همراه درد اتفاق بیفتد باید فورا بررسی و به متخصص قلب مراجعه شود.

 

اجرای طرح  247 ویژه بیماران سکته حاد قلبی در دانشگاه

دکتر علیپور پارسا بابیان این‌که زمان یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری و ارائه خدمات درمانی مناسب به افراد دچار سکته‌های قلبی است به اجرای برنامه مدیریت سکته حاد قلبی با کد 247 برای  کوتاه کردن زمان ارائه خدمت از طریق مدیریت زمان و اصلاح فرایندهای اولیه برای افزایش دسترسی به درمان قطعی  بیماران اشاره کرد و گفت: با اعلام کد 247 از سوی مرکز اورژانس به بیمارستان و آماده بودن بیمارستان قبل از ورود بیمار و حضور متخصص و فوق تخصص قلب و عروق بر بالین بیمار می‌توان در چند سال آینده شاهد نتایج مثبتی بود.

 

وی با اشاره به نحوه اجرای این طرح در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خاطرنشان کرد: در گام اول، برنامه 247 در بیمارستان‌های مجری این طرح اجرا شد و طی آن در سال گذشته تعداد زیادی از  بیماران با کد 247 به بیمارستان‌های دانشگاه منتقل شدند.

 

این متخصص بیماری‌های قلب و عروق در پایان ارایه خدمات تخصصی قلب و عروق در بیمارستان‌ها و مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نظیر مرکز قلب بیمارستان شهید مدرس، را یادآور شد.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,آرشیو اخبار,علمی، آموزشی
  • کد خبر : 146694
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب