• تاریخ انتشار : 1401/05/30 - 13:54
  • بازدید : 62
  • تعداد بازدید : 62
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
روابط عمومی مرکز:

اقدامات اورژانسی در مواجهه با فشار خون بالا

فوق تخصص بیماریهای کلیه و فشارخون بیمارستان شهید مدرس با اشاره به این‌که بالارفتن فشار خون معمولا علایم خاصی برای فرد ایجاد نمی کند، گفت: فشار خون در صورتی‌که کنترل نشود، باعث وارد شدن آسیب به بخش‌های مختلف بدن می‌شود.

اقدامات اورژانسی در مواجهه با فشار خون بالا

فوق تخصص بیماریهای کلیه و فشارخون بیمارستان شهید مدرس با اشاره به این‌که بالارفتن فشار خون معمولا علایم خاصی برای فرد ایجاد نمی کند، گفت: فشار خون در صورتی‌که کنترل نشود، باعث وارد شدن آسیب به بخش‌های مختلف بدن می‌شود.

دکتر امیرحسین میلادی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، با بیان این که فشار خون بالا می‌تواند به تدریج باعث ایجاد اختلال در عملکرد قلب، رگ‌های خونی، کلیه و سایر اندام‌های بدن شود اظهار کرد: در مواردی فشار خون به قدری افزایش پیدا می‌کند که می‌تواند زندگی فرد را تهدید و عارضه‌های بالقوه و جدی به‌‌همراه داشته باشد.

وی با بیان این که ممکن است فشار خون به طور ناگهانی افزایش یابد اظهار کرد: فشار خون ۱۸یا بالاتر از آن بسیار خطرناک است.

دکترمیلادی‌پور گفت: فشار خون چنانچه از عدد ۱۸بالاتر رود، اقدامات باید اورژانسی انجام شود، در این شرایط ممکن است بیمار از سردرد و درد قفسه سینه شکایت کند.

این فوق تخصص بیماریهای کلیه و فشارخون سردرد شدید همراه با گیجی و تاری دید، حالت تهوع و استفراغ، تشویش و نگرانی شدید، نفس‌تنگی، صرع و تشنج را از نشانه‌های افزایش بیش از حد فشار خون عنوان کرد و گفت: این علامت‌ها می‌تواند زندگی فرد را به شدت تهدید کند.

دکتر میلادی‌پور ادامه داد: در شرایطی که مطمئن شدید فشار خون بالاست ابتدا بیمار را به حالت نشسته یا نیمه نشسته قرار دهید، فعالیت‌های او را به‌طور کامل متوقف کرده و برای چند دقیقه یا تا زمان از بین رفتن احساس گیجی یا سر درد از او بخواهید نفس عمیق بکشید.

وی با اشاره به این که افزایش ناگهانی فشار خون می‌تواند در نتیجه انجام فعالیت‌ها یا حرکت‌های شدید یا بیش از حد نیز ایجاد شود گفت: در این شرایط لازم است فعالیت‌ متوقف شده و به بدن استراحت داده شود.

فوق تخصص بیماریهای کلیه و فشارخون مرکز شهید مدرس با بیان این موضوع که فشار خون می‌تواند در نتیجه استرس یا تشویش نیز افزایش پیدا کند خاطرنشان کرد: در صورتی که این شرایط علت افزایش فشار خون باشد، بهتر است دراز کشیده یا نشسته و از نفس کشیدن آرام، عمیق و همراه با آرامش برای بهبود وضعیت خود استفاده کنید و انجام این کار را تا زمانی ادامه دهید که با بهبود علامت‌های بیماری مواجه شوید.

وی با تاکید بر این که همزمان با رعایت توصیه‌ها برای کنترل و یا افزایش ناگهانی فشار خون در خانه، می‌توان از داروهای کنترل فشار خون نیز استفاده کرد، هشدار داد: فشار خون را نباید به یکباره با قرص و دارو پایین آورد، توصیه می شود در این حالت ضمن تماس با اوراژنس اگر بیمار سابقه فشار خون دارد به او داروهای کاهش فشار خون را بخورانید.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با یادآوری این که در صورت وجود علامت‌های ابتلا به فشار خون بالا به سرعت با اورژانس تماس بگیرید توصیه کرد: در این موارد ضمن حفظ خونسردی خود و تماس با اورژانس سعی کنید تا جای ممکن از استرس بیمار نیز بکاهید.

وی ادامه داد: در گام بعد فشار خون بیمار را چک کنید، تفاوتی ندارد، می توانید از دست راست یا چپ بیمار برای سنجش فشار خون استفاده کنید.

دکتر میلادی‌پور ادامه داد: اگر فشار خون فرد در پی استرس ۱۴تا ۱۵باشد نیازی به اقدامات اورژانسی نیست ولی اگر فشار خون ۱۸تا ۲۰باشد بسیار خطرناک و باید اقدامات اورژانسی انجام شود.



انتهای پیام/

 
 
  • گروه خبری : آرشیو اخبار,اخبار یاهو
  • کد خبر : 119825
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب