• تاریخ انتشار : 1402/10/04 - 10:35
  • بازدید : 272
  • تعداد بازدید : 235
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
روابط عمومی مرکز

گفتگو با همکار مرکز شهید مدرس مولف سه کتاب در حوزه فناوری اطلاعات سلامت ( مدارک پزشکی )

سرکار خانم پگاه حق وردی از همکاران اداره مدیریت اطلاعات سلامت بیمارستان شهید مدرس طی گفتگویی با روابط عمومی مرکز درباره تالیف سه کتاب در حوزه مدیریت اطلاعات سلامت توضیح داد.

خانم حق وردی ضمن بیان این مطلب که او هم اکنون با تحصیلات کارشناسی ارشد و با 18 سال سابقه کار در حوزه مدیریت اطلاعات سلامت در مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی شهید مدرس مشغول به فعالیت است درباره رشته مدارک پزشکی یا مدیریت اطلاعات سلامت توضیحاتی را به شرح ذیل ارائه داد.

رشته‌ مدارک‌ پزشکی‌  که در سالهای اخیر به عنوان رشته ی فن آوری اطلاعات سلامت تغییر نام پیدا کرد  در واقع رشته‌ای‌ علمی‌ ـ اطلاعاتی‌ است‌ و قلمرو بحث‌ آن‌ اطلاعات‌ بهداشتی‌ ـ درمانی‌ می‌باشد و متخصصان‌ آن‌ نیز مدیران‌ اطلاعات‌ بهداشتی‌ ـ درمانی‌ کشور هستند؛ یعنی‌ یک‌ دانشجوی‌ رشته ی فن آوری اطلاعات سلامت با مطالعه‌ دروسی‌ مانند طبقه‌بندی‌ یا کدگذاری‌ بین‌المللی‌ بیماری‌ها، بایگانی‌ مدارک‌ پزشکی‌، کلیات‌ پزشکی‌، آشنایی‌ با اصطلاحات‌ پزشکی‌، آمار و کامپیوترو برنامه نویسی ، خود را آماده‌ می‌کند تا اطلاعات‌ بهداشتی‌ ـ درمانی‌ را به خوبی‌ تجزیه‌ و تحلیل‌ کرده‌ و سپس‌ برای‌ برنامه‌ریزی‌های‌ نظام‌ بهداشتی‌ ـ درمانی‌ در اختیار مدیر یک‌ بیمارستان‌ یا مدیران‌ کلان‌ کشور قرار دهد. دانشجویان وشاغلین این رشته نقش بسیار مهمی در معرفی توانمندی های حوزه ی کاری دارند یقینا فعالیت همکاران وکارایی اداره ی مدیریت اطلاعات سلامت نقش بسیار مهمی در ارتقا کیفیت  سلامت خواهد داشت.لذا انگیزه و مسولیت پذیری در حیطه ی کاری تاثیر بسزایی در کارایی واحد های اداره دارد.

این همکار بیمارستان شهید مدرس در ادامه بیان داشت: بنده با رصد مشکلات در حوزه ی کاری ونیازسنجی در زمینه ارتقا وبهبود عملکرد اداره  مدیریت سلامت بر آن شدم با همراهی سایر همکاران مجرب در این حوزه کتب علمی  با موضوعات کاربردی با عناوین ذیل تالیف نمایم که در ادامه به معرفی کتب خواهم پرداخت.

 

 1-  کتاب اول در سال 1401 توسط انتشارات حیدری با عنوان کدگذاری کاربردی ۵۰۰ تشخیص شایع بیمارستانی منتشر گردید .

کتاب حاضر بر اساس آخرین ویرایش ICD10 (نسخه‌های 2016 و 2019) تهیه شده است. این کتاب می­تواند به عنوان یک راهنمای جامع برای تمرین عملی دانشجویان فناوری اطلاعات سلامت و کدگذاران بالینی در همه مراکز درمانی در نظر گرفته شود. کتاب حاضر، نتیجه و حاصل بیش از یک دهه فعالیت آکادمیک، تجربی و عملی نویسندگان در حوزه کدگذاری پرونده های پزشکی در بیمارستانهای کشور است.

سازمان جهانی بهداشت کتاب‌های  ICDرا برای استاندارد کردن روش‌های ثبت و ردیابی موارد بیماری تشخیص داده شده در سراسر جهان منتشر می‌کند و امکان انجام تحقیقات در مورد بیماری‌ها، علل و درمان آنها را فراهم می‌کند.

در این کتاب بر اساس نیاز سنجی انجام شده و با در نظر گرفتن مشکلات موجود اعم از استفاده از اختصارات و جملات مبهم و ناقص در پرونده‌های پزشکی، عدم تطابق تشخیص نویسی و یا اصطلاحات پزشکی با قوانین کدگذاری، فقدان ارزیابی کیفی کدگذاری در سطح دانشگاه­های کشور و مهم­تر از همه آموزش نظری بدون کاربردی نمودن قوانین کتاب ICD10، نویسندگان بر آن شدند تا موارد پیچیده­ی کدگذاری پرونده­های پزشکی را بصورت تمرینات عملی مطرح نمایند.

 

2- کتاب دوم در سال 1402 توسط انتشارات حیدری با عنوان کدگذاری کاربردی 400 اقدام شایع بیمارستانی منتشر گردید.

کتاب حاضر بر اساس آخرین ویرایش ICD.9.CM تهیه شده است.

با عنایت به اینکه در آینده‌ای نه چندان دور، سیستم پرداخت و نحوه همکاری موسسات بیمه‌ای بر اساس ثبت دقیق کد اقدامات در سیستم خواهد بود لذا کسب توانمندی و دانش تخصیص کد معتبر، ثبت کامل و صحیح و نیز گزارش­گیری دقیق و جامع، از نیازهای همه مراکز بهداشتی و درمانی خواهد بود. کتاب به گونه‌ای طراحی شده است که می­تواند علاوه بر کاربردی بودن آن جهت کدگذاران، توسط مدرسین کدگذاری اقدامات پزشکی جهت تدریس و کتاب تمرین و کار دانشجویان قابل استفاده باشد.

 

3 کتاب سوم در سال 1402 توسط انتشارات حیدری با عنوان اصول مستندسازی پرونده پزشکی، گواهی فوت و رضایت آگاهانه (راهنمای عملی جهت پزشکانمنتشر گردید.

   مستند سازی یک نیاز مهم قانونی و حرفه ای برای کلیه متخصصین در امور بهداشت و درمان می باشد.

پزشکان به عنوان اصلی ترین گروه ارایه کننده مراقبت های بهداشتی درمانی جزء مهمترین مستندسازان به حساب می آیند. لذا در این مجموعه سعی شده به منظور ارتقای کیفیت مستندات پرونده پزشکی و به تبع آن ارتقای کیفیت خدمات سلامت دستورالعمل های موجود برای پرونده نویسی، بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت، قوانین بین المللی برای نحوه تکمیل گواهی فوت منطبق با آخرین ویرایش کتاب طبقه بندی بین المللی بیماریها و نحوه مستند کردن رضایت آگاهانه که از مهمترین مستندات گروه پزشکی می باشد، تدوین گردد.

  • گروه خبری : اخبار مرکز,آرشیو اخبار,علمی، آموزشی
  • کد خبر : 136794
کلید واژه

تصویر

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب