• تاریخ انتشار : 1401/02/28 - 10:05
  • بازدید : 60
  • تعداد بازدید : 58
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
روابط عمومی مرکز:

انجام موفقیت آمیز عمل جراحی دایسکشن آئورت در بیمارستان شهید مدرس

فوق تخصص جراحی قلب مرکز، از انجام موفقیت آمیز جراحی دایسکشن آئورت صعودی در بیمار ۳۸ ساله مبتلا به دو عامل خطر مهم در بیمارستان شهید مدرس خبر داد.

فوق تخصص جراحی قلب مرکز، از انجام موفقیت آمیز جراحی دایسکشن آئورت صعودی در بیمار ۳۸ساله مبتلا به دوعامل خطر مهم در بیمارستان شهید مدرس خبر داد.

دکتر زهرا انصاری فوق تخصص جراحی قلب بیمارستان شهید مدرس در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی، با بیان ظرفیت موجود در بیمارستان شهید مدرس برای انجام هرگونه اعمال جراحی اورژانسی و غیراورژانسی قلب در تمام ساعات شبانه روز، به یکی از پیچیده ترین عمل های انجام شده در این مرکز اشاره و عنوان کرد: حدود ۱۰روز پیش بیماری ۳۸ساله از سنندج، از بیمارستان شهدای تجریش با درد شدید قفسه صدری و افت فشارخون به بیمارستان شهید مدرس ارجاع داده شد.

وی ادامه داد: نتیجه سی تی آنژیوگرافی که قبل از ارجاع به بیمارستان شهید مدرس انجام شده بود، دایسکشن (پارگی) وسیع آئورت صعودی (قسمت ابتدایی آئورت، بزرگترین رگ خونی که از قلب بیرون می آید) را نشان می داد که تا شاخه های قوس آئورت پیش رفته و آئورت نزولی (قسمت انتهایی آئورت) را هم درگیر کرده بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: به محض پذیرش بیمار در بیمارستان، اکوکاردیوگرافی انجام شد که نتیجه سی تی آنژیو قبلی را تایید کرد و گزارشی هم در خصوص وضعیت دریچه آئورت و عروق کرونر در اختیار تیم جراحی گذاشت. سپس بلافاصله تیم کاردیولوژی، جراحی قلب، بیهوشی و اتاق عمل آماده جراحی شدند 

دکتر انصاری در خصوص جزییات این بیماری عنوان کرد: در دایسکشن آئورت، تمام لایه های آئورت به جز یک لایه پاره می شود و اگر فرد در زمان طلایی به بیمارستان منتقل نشود و تحت عمل جراحی قرار نگیرد، جان خود را از دست می دهد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون تعدادی جراحی دایسکشن آئورت در این بیمارستان انجام شده است، افزود: مورد اخیر با سایر موارد تفاوت داشت، چراکه بیمار مبتلا به سندرم مارفان و نارسایی شدید دریچه آئورت بود و این مسائل عمل جراحی را پیچیده تر و خطر آن را بیشتر می کرد.

فوق تخصص جراحی قلب تصریح کرد: نیمه شب بیمار با شرایط ناپایدار به اتاق عمل منتقل شد و طی این جراحی ریشه آئورت و دریچه آئورت تعویض، عروق کرونر بازسازی و بر روی پروتز مصنوعی دوخته شد.

دکتر انصاری این عمل را موفقیت آمیز خواند و افزود: بیمار پس از هفت ساعت جراحی با شرایط هموداینامیک پایدار به بخش مراقبت ویژه تحویل داده شد. البته حین عمل نیز به طور مرتب برای بیمار اکوکاردیوگرافی انجام می شد تا وضعیت وی رصد شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه پس از اتمام این قبیل اعمال جراحی، برای مدت کوتاهی استرنوم (جناغ) را باز می گذارند و فقط پوست بیمار بخیه می خورد، تصریح کرد: در حالی که فقط پوست بیمار بسته شده بود، به بخش مراقبت ویژه منتقل شد و وضعیت وی تا ۲۴ساعت به طور مرتب مانیتور شد.

وی ادامه داد: پس از گذشت یک روز بیمار مجدد به اتاق عمل منتقل شد تا استرنوم بسته شود و سپس به بخش مراقبت ویژه بازگردانده شود. بعد از گذشت ۲۴ساعت دیگر نیز بیمار اکستیوب (خارج کردن لوله تراشه بیمار) شد و با پایدار ماندن وضعیت، به بخش منتقل شد.

دکتر انصاری از ترخیص این بیمار پس از ۱۰روز خبر داد و گفت: حال عمومی بیمار در هنگام ترخیص مطلوب بوده و قرار است دو هفته دیگر برای کنترل مجدد به بیمارستان مراجعه کند.

فوق تخصص جراحی قلب در خصوص عوامل خطر ابتلا به دایسکشن آئورت صعودی، تصریح کرد: از مهمترین ریسک فاکتورها، فشار خون کنترل نشده است، بنابراین نکته حائز اهمیت برای افراد مبتلا به فشار خون، مصرف مرتب داروها و کنترل فشارخون محسوب می شود، چراکه پارگی آئورت ناگهانی رخ می دهد و احتمال مرگ بیمار در ساعات اولیه بروز آن، حتی در مسیر انتقال به بیمارستان وجود دارد.

  • گروه خبری : آرشیو اخبار,اخبار یاهو
  • کد خبر : 116760
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب