• تاریخ انتشار : 1402/09/08 - 11:59
  • بازدید : 127
  • تعداد بازدید : 123
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
کتابخانه مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی شهید مدرس

« هوش مصنوعی » ( Artificial Intelligence )

« هوش مصنوعی » ( Artificial Intelligence ) :

« هوش مصنوعی » (  AI / Artificial Intelligence) شامل طراحی و ساخت ابزارهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری هوشمندی است که در حوزه‌های مختلفی مثل پزشکی، اقتصاد، مدیریت و بسیاری از موارد دیگر کاربرد دارد.

هوش مصنوعی یکی از شاخه‌های مطالعاتی علوم کامپیوتر محسوب می‌شود که هدف آن ساخت سیستم‌های مصنوعی هوشمندی است که بتوانند مجموعه‌ای از وظایف انسانی را با کیفیت بالا انجام دهند.

کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه پزشکی :

ابزارهای هوش مصنوعی می‌توانند مسئولیت‌های دستیار پزشک را انجام دهند و با در اختیار داشتن حجم عظیمی از پرونده‌های پزشکی، به تشخیص پزشک کمک کنند. همچنین، از ابزارهای هوشمند می‌توان برای یادداشت ‌برداری از شرایط بیمار به‌طور خودکار استفاده کرد و در سریع‌ترین زمان ممکن می‌توان به اطلاعات و پرونده شخصی بیمار با استفاده از این ابزارها دسترسی داشت.

علاوه بر این، ابزارهای هوشمند موجود در حوزه پزشکی قادر به بررسی با دقت تصاویر و اسکن‌های پزشکی نظیر MRI هستند و می‌توانند در سریع‌ترین زمان ممکن انواع بیماری‌ها و وجود تومورها را تشخیص دهند.

جراحان نیز می‌توانند از ربات‌های هوشمند برای عمل‌ جراحی بیماران استفاده کنند. این ربات‌ها می‌توانند به‌صورت شبانه‌روزی و بدون وقفه با دقت بالا عمل جراحی را انجام دهند.

کنترل وضعیت بیماران را نیز می‌توان با ابزارهای مانیتورینگ هوشمند انجام داد. در روش‌های قدیمی برای کنترل وضعیت بیمار، باید داده‌ها بر روی نوارهایی ثبت می‌شدند و کار تجزیه و تحلیل داده‌ها و تبدیل آن‌ها به اطلاعات معنادار زمان‌بر بود. سیستم‌های هوشمند امروزی دارای حسگرهایی هستند که وضعیت بیمار را در هر لحظه بررسی می‌کنند و اطلاعات دقیق و قابل فهمی را بر اساس تجزیه و تحلیل وضعیت بیمار ارائه می‌دهند. چنانچه وضعیت بدن بیمار تغییر پیدا کند، این سیستم‌ها شرایط نهایی او را پیش‌بینی خواهند کرد.

  • گروه خبری : کتابخانه
  • کد خبر : 140441
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب