بازدید جناب آقای دکتر ابوالقاسمی به همراه هیات رئیسه دانشگاه
مراسمی با حضور دکتر زالی رئیس سازمان نظام پزشکی کشور، دکتر ابوالقاسمی رئیس دانشگاه و اعضای هیات رئیسه دانشگاه ، بخش جراحی قلب مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی شهیدمدرس به نام پروفسور عباسقلی دانشور پدر جراحی قلب ایران

بخش جراحی قلب مرکز شهید مدرّس با حضور ریاست دانشگاه و هیئت همراه به نام آقای پروفسور دانشور نامگذاری و افتتاح گردید.
به گزارش روابط عمومی مرکز پزشکی، آموزشی، و درمانی شهید مدرّس، طیّ مراسمی که از ساعت 9:00 بامداد روز دوشنبه 16/02/1392 با حضور جناب آقای دکتر زالی، ریاست محترم نظام پزشکی، جناب آقای دکتر ابوالقاسمی، ریاست محترم دانشگاه، اعضای هیئت رئیسه، و نیز مسئولین این مرکز برگزار شد، بخش جراحی قلب بیمارستان به پاسداشت یک عمر فعّالیت علمی و پژوهشی جناب آقای پروفسور دکتر عبّاسقلی دانشور، پدر جراحی قلب ایران به نام ایشان نامگذاری گردید. در ابتدای این مراسم و پس از برگزاری جلسهی هیئت رئیسهی ارجمند دانشگاه، جناب اقای دکتر عبدالحمید باقری، ریاست محترم مرکز ضمن عرض خیر مقدم به این استاد برجسته و دیگر اساتید و پیشکسوتان علم پزشکی، وجود این عزیز و سایر اساتید پیشروی علم پزشکی در کشور را مایهی افتخار مجموعه و به مثابهی الگوی ماندگاری در برابر پیشرفتهای دانشجویان و زحمتکشان این عرصه قلمداد کردند. در ادامه، اساتید برجستهای همچون جناب آقای دکتر فرّخ سعیدی، جناب آقای دکتر حجّتی، جناب آقای دکتر مجیدی (رئیس بخش جراحی قلب مرکز)، و جناب آقای دکتر منوچهر حکمت هریک به نوبهی خود با ذکر خاطراتی از این استاد برجسته ، از تلاشهای بیشائبهی ایشان تقدیر نمودند. در ادامه، جناب آقای دکتر ابوالقاسمی، ریاست محترم دانشگاه ضمن اهدای لوح سپاس، از این استاد تقدیر به عمل آوردند و در پایان مراسم، ضمن پردهبرداری از تندیس یادبود پروفسور دانشور، بخش پست آی سی یو که از چندی پیش عملیات بهسازی و بازسازی آن آغاز شده بود، با حضور ریاست دانشگاه و سایر مسئولان و میهمانان افتتاح گردید.
گفتنی است، چهرهی ماندگار، پروفسور دکتر عباسقلی دانشور، در سال 1304 در شهر شیراز متولد و پس از پایان تحصیل در دبیرستان شاهپور سابق در اهواز، با کسب درجهی دکتری پزشکی از دانشکدهی شیراز رهسپار امریکا شد. ایشان پس از گذرانیدن دورهی انترنی در نیویورک و اتمام دورهی جراحی عمومی و جراحی توراکس، دورهی جراحی قلب در MD Andersonشهر هوستون را شروع و سپس وارد مرکز جراحی قلب نیویورک «روزلین –نیویورک» گردیدند. ایشان سرانجام در سال 1349 (1970) به ایران بازگشته در دانشگاه تبریز مشغول به کار شدند و در آنجا بود که نخستین عمل جراحی قلب باز و تعویض دریچهی میترال در کشور و سپس، نخستین عمل پیوند کامل قلب در خاورمیانه را با موفّقیت به انجام رسانیدند. ایشان در سال 1373 به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتقل و به عنوان مدیر گروه جراحی قلب و رئیس بخش جراحی قلب مرکز شهید مدرّس انتخاب شدند. استاد دکتر عباسقلی دانشور در سال 1369، به پیشنهاد وزیر وقت و به پاس سالها تلاش بیوقفه در حوزهی پزشکی و دارا بودن عناوین و رتبههای برجستهی علمی و نیز انجام مقالات پژوهشی متعدّد، به عضویت پیوستهی فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران و در سال 1380، به افتخار بازنشستگی نائل آمدند، ولی همچنان همکاری ارزشمند خود را با دانشگاه حفظ نمودهاند.