• تاریخ انتشار : 1397/07/07 - 11:59
  • بازدید : 982
  • تعداد بازدید : 271
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
روابط عمومی مرکز:

آنژیوگرافی در بیمارستان شهید مدرس چگونه انجام می شود؟

بیمار در روز مشخص شده به بیمارستان مراجعه کرده و بستری می شود .اقدامات قبل از انجام آنژیوگرافی شامل گرفتن نوار قلب ،آزمایشات لازم می باشد

 

اقدامات قبل از آنژیوگرافی

بیمار در روز مشخص شده به بیمارستان مراجعه کرده و بستری می شود  .اقدامات قبل از انجام آنژیوگرافی شامل گرفتن نوار قلب ،آزمایشات لازم می باشد  .

آنژیوگرافی چگونه انجام می شود؟

بیمار پس از طی مراحل بالا اکنون وارد اتاق آنژیوگرافی می شود  و در آنجا روی تخت مخصوص دراز می کشد .فشار سنج جهت کنترل فشار خون به دست بیمار  بسته می شود و به یک دستگاه مانیتور قلب وصل می شود . سپس یک راه وریدی در بازوی شما برای قرار دادن آنژیوکت و تزریق داروی لازم ایجاد خواهد شد . اکنون پزشک معالج با تزریق ماده بی حسی به کشاله ران به بیمار  کمک می کند تا در حین انجام این عمل دردی را احساس نکند .پزشک با سوراخ کردن پوست کشاله ران به وسیله سوزن مخصوص راه را برای ورود کاتتر به عروق خونی مهیا می سازد .اکنون نوک این کاتتر به سمت بطن چپ و یا کرونر چپ و راست و در صورت صلاحدید کاتتر به سایر شریانها از جمله شریانهای کاروتید – کلیه و اندامها هدایت می شود و آنژیوگرافی از این شریانها انجام می شود .  به محض ورود لوله کاتتر به شریان کرونری ماده حاجب به داخل آن تزریق گردیده و در همین حال از زوایای مختلف از رگ های  قلب عکسبرداری می شود. در این زمان بیمار  باید به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه نفس خود را حبس کرده و تکان نخورد. در طی انجام این عمل بیمار  دردی را احساس نکرده و کاملا بیدار و هوشیار  می باشد و می تواند با پزشکش به راحتی صحبت نمایید .ماده حاجب و ابزار آلات درمانی از طریق این کاتتر وارد بدن می شود و به وسیله این کاتتر می توان نمونه های خونی مورد نیاز را گرفته و میزان فشار در حفرات مختلف قلب را اندازه گیری نمود.کل زمانی که برای این کار صرف می شود بین نیم الی یک ساعت خواهد بود .

مراقبت های بعد از آنژیوگرافی

بعد از اتمام آنژیوگرافی، کاتتر  از بدنتان خارج میشود  . برای جلوگیری از هرگونه خونریزی،پزشک یا پرستار محل کاتتر را کمی فشار داده و سپس بانداژ می کند و با قرار دادن کیسه شن بر روی این محل از خونریزی جلوگیری می کند

مراقبت هاو اقدامات پس از انتقال به بخش قلب یا ccu

-          پس از خروج از ریکاوری و انتقال به بخش بر روی تخت دراز بکشید و پاهایتان را دراز کنید  اما در آنژیوگرافی از طریق دست ( رادیال ) بیمار اجازه پیدا می کند که راه رفته و محدودیت حرکت نداشته و نیازمند کیسه شن نیز نمی باشد.

-          اندامی را که جهت کاتتر گذاری از آن استفاده شده است مانند کشاله ران و بازو ثابت باشد و از وارد کردن فشار به این اندام ها پرهیز نمایید .

-          از بلند کردن اجسام سنگین به مدت 48 تا 72 ساعت خودداری کنید .

-          مصرف مایعات فراوان را برای دفع ماده حاجب از بدنتان فراموش نکنید .

      -  بیمار در زمان مقتضی از بیمارستان مرخص میشود.

-          تغذیه بعد از آنژیوگرافی بادتوجه به نوع بیماری تعیین می گردد.

-          حدود ورزش بعد از آنژیوپلاستی توسط پزشک معالج بیمار تعیین می گردد.

تفاوت آنژیوگرافی با آنژیوپلاستی چیست؟

در آنژیوگرافی از طریق یک شریان که ممکن است کشاله ران (فمورال) یا آنژیوگرافی از طریق دست باشد، یک لوله تو خالی به داخل رگ اصلی (آئورت) وارد شده و در ابتدای عروق تغذیه کننده قلب (کرونر) قرار می گیرد. حال از داخل این کاتتر ماده حاجب در ابتدای رگ قلب تزریق شده و این ماده با ورود به داخل رگ قلب توسط اشعه ایکس ردیابی و تصویربرداری خواهد شد.

پس از انجام آنژیوگرافی کاتتر تعبیه شده از کشاله ران و یا مچ دست خارج می شود. اگر آنژیوگرافی از طریق کشاله ران انجام شود برای جلوگیری از خونریزی حدود 4 الی 6 ساعت یک یا دو کیسه شن روی محل قرار داده می شود،بیمار برای ۶ ساعت اجازه حرکت ندارد، در آنژیوپلاستی از همان روش آنژیوگرافی برای رساندن لوله تو خالی به ابتدای شریان تغذیه کننده قلب (کرونر) استفاده می شود. سپس یک سیم بسیار نازک وارد عروق قلب دچار تنگی شده و داخل رگ ثابت می شود. برای باز کردن رگ دچار تنگی یا انسداد و یا حاوی لخته ابزارهای گوناگونی مانند ترومبوساکشن ، بالون و استنت از روی این سیم نازک وارد عروق قلبی می شودو کار بیرون کشیدن لخته تازه یا بازکردن رگ دچار انسداد از این طریق انجام می شود.

زمان مورد نیاز برای آنژیوگرافی بطور متوسط حدود30 دقیقه است ولی در آنژیوپلاستی بطور متوسط 30الی 60دقیقه زمان لازم می باشد. اغلب بیماران پس از انجام آنژیوگرافی از طریق شریان دست پس از گذشت ۶-۵ ساعت در صورت نرمال بودن رگ مرخص می شوند ولی بیمارانی که تحت بازکردن عروق قلب قرار می گیرند حداقل یک شب را در سی سی یو یا post آنژیو سپری می نمایند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر پیرامون مسائل قلبی و دانلود جزوات آموزشی به لینک های ذیل مراجعه فرمایید. 

1- اکنون فعالیت کنید.

2- آسپیرین و بیماریهای قلبی و عروقی

3- کاتتریزاسیون قلبی

4- اکو کارديوگرافی  از راه مری

5- حل مشكلالات غير معمول

6- نكاتي درباره افزايش فشار خون

7- پرولاپس دريچه ميترال

8- زندگى در شرايط نارسايى احتقانى قلب

9- آنژين چيست؟

10- برنامه غذایی برای افراد سالم

11- چگونه ممكن است فعاليت فيزيكي يك روش زندگي شود؟

12- جرّاحی دريچه قلب

13- حمله قلبی چيست؟

14- پس از جراحی قلب

15- رمز سلامتی قلب

16- زمانی که پزشک گفت: شما آنژين داريد...

17- آنژین قلبی را بشناسیم

18- عمل جراحی بای پس

19- کلسترول و قلب شما

20- قطع راه هدایتی غیرطبیعی بوسیله کاتتر

21- هولتر مانيتورينگ  و مانيتور وقايع نگار

22- پيشگيری از آندوکارديت عفونی

23- اطلاعات مفيد درباره سكتة مغزي

24- آشنايى با عمل گذاشتن استنت در قلب

  • گروه خبری : آرشیو اخبار,اخبار یاهو
  • کد خبر : 67783
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب