• تاریخ انتشار : 1399/08/30 - 11:35
  • بازدید : 688
  • تعداد بازدید : 86
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
روابط عمومی مرکز:

آموزش نحوه مراقبت از بیماران کرونا ویروس در منزل

روابط عمومی مرکز: نحوه مراقبت از بیماران کرونا ویروس در منزل (ویژه بیمار و مراقبین بیمار)

محل نگهداری از بیمار

1-بيمار را در اتاق با تهويه مناسب قرار دهيد. فضای منزل مرطوب و سرد نباشد. (اتاق با تهویه مناسب: اتاقی با پنجره های باز و یک درب باز میباشد.)
2-رفت و آمد بیمار در فضاهای مختلف منزل را محدود کنید و فضا هاي مشترك مثل آشپزخانه، دستشویی و حمام تهويه مناسب داشته باشند.(بعنوان مثال هر دوساعت یکبار پنجره ها برای چند دقیقه باز شود.)

3-اعضای خانواده باید در اتاقی مجزا باشند. اگر این امر امکانپذیر نیست، فاصله حداقل 5/1 متر از فرد بیمار حفظ شود.

4-کسیكه از بيمار مراقبت مي كند ترجيحاً يك نفر باشد و آن فرد سالم بوده و مبتلا  به بيماري مزمن مانند ديابت، فشارخون، نارسايي قلبي ، تنفسي و گیرنده پیوندنباشد. مراقبين بايد در هنگام حضور دراتاق بیمار از ماسك  مناسب جراحی كه دهان و بيني را به صورت کامل بپوشاند، استفاده نمايند.

5-ملاقات با بیمار تا زمان بهبودی کامل ممنوع میباشد.

6-بعد از هرگونه تماس با بیمار یا محیطی که بیمار در آن است، دستهای خود را ضدعفونی کنید.

7- بيمار به مدت  14روز شرایط قرنطینه را رعایت نمایند.

8- بیمار در تمام مدت قرنطینه از ماسک جراحی یا معمولی استفاده نماید.

9- هنگام عطسه و سرفه از دستمال کاغذی استفاده شود و سریعا در سطل درب دار انداخته شود. در صورت در دسترس­نبودن دستمال کاغذی در آستین خود سرفه و عطسه کنید تا از پخش شدن ذرات جلوگیری شود.

10- سطح خارجی ماسک آلوده است از دست زدن به آن خودداری شود . بهداشت دست قبل از استفاده از دستکش و بعد از برداشتن  ماسک  و دستکش ضروری است. ماسکهای جراحی یکبار مصرف است و قابل استفاده مجدد نمیباشد.

افراد مواجهه یافته با بیمار

افراد خانواده و فرد مواجهه یافته با بیمار باید طی 14 روز بعد از آخرین مواجهه، اقدامات مراقبتي را مد نظر قرار بدهند و به محض بروز تب، تنگي نفس، سرفه، گلو درد مراجعه نمايند.

درچه صورت فرد، مواجهه یافته محسوب میشود؟

-مراقبت مستقیم از بیمار مبتلا به کرونا ویروس و زندگی در یک خانه با بیمار کرونا ویروس، کار با کارمندان بهداشت آلوده با کرونا ویروس، ملاقات با بیماران یا بودن در محیطی که بیمار کرونا ویروس در آن است، سفر با هرنوع وسیله نقلیه ای که بیمار کرونا ویروس در آن حضور دارد.

اگر علائم در افراد در معرض بیمار، پیشرفت کرد چه اقداماتی باید انجام پذیرد؟

این افراد تا حدامکان نباید از وسیله نقلیه عمومی برای مراجعه به مراکز درمانی استفاده کنند. در صورت امکان از وسیله شخصی استفاده کنید. همچنین میتوانید با اورژانس(115) تماس بگیرید و تقاضای آمبولانس کنید. به هنگام تماس با اورژانس اطلاع دهید که در معرض کرونا هستید و ماسک بزنید. به هنگام مراجعه به مراکز درمانی باید از ماسک استفاده کنید. در مسیر و درزمان حضور در مراکز بهداشتی باید همواره بهداشت تنفسی و بهداشت دست را رعایت کنید و در فاصله حداقل 5/1 متری از دیگران بنشینید یا بایستید.

بهداشت محیط و وسایل بیمار

1-دستمال و ظروف غذاخوری مخصوص بیمار باشد. این وسایل باید بعد از استفاده با آب و مایع ظرفشویی شسته شده و به جای دور انداختن، مجدد مورد استفاده قرار گیرد.

2-بصورت مداوم هر دو ساعت یکبار، دستگیره درب اتاقها و سرویسهای بهداشتی را ضدعفونی نمایید.

3-سطوحی از اتاق بیمار که مورد استفاده مکرر است( میزهای کنار تخت، بدنه تختخواب و سایر مبلمان اتاق بیمار) را روزانه تمیز و ضدعفونی کنید. برای این کار ابتدا با شوینده های معمول تمیز نموده سپس سطوح شسته شده با مواد ضدعفونی کننده (وایتکس یک درصد) ضدعفونی شود.

4-لباسها، روتختی، حوله بدن و حوله دست بیمار را با آب و صابون و یا با استفاده از ماشین لباسشویی با حداقل دمای 60 تا 90 درجه سانتی گراد شسته و کاملا خشک گردد. پارچه های آلوده را در کیسه شستشو قراردهید. لباسهای آلوده را نتکانید و از تماس با اجسام آلوده با پوست و لباسها اجتناب کنید.

5-فرد مراقبت کننده از بیمار، به هنگام نظافت سطوح یا جابجایی لباسها و پارچه های آلوده به ترشحات بدن بیمار، باید از دستکش و پیش بند های پلاستیکی استفاده کند. در صورت استفاده از دستکش یکبارمصرف، بعد از هربار نظافت دور انداخته شده و اگر از دستکشهای معمول خانگی استفاده میشود، باید با آب و صابون و همان محلول رقیق شده وایتکس شسته شود.

6- در مدت نگهداری بیمار در منزل: ماسك، دستكشها و سایر زباله های تولیدی پیش از دفع، بعنوان زباله های عفونی در یک سطل زباله درب دار در اتاق بیمار جمع آوری و پس از بستن پلاستیک ها با پسماندهای خانگی دفع گردد.

 

7- رعایت بهداشت فردی ضروری است. از تماس با سایر اشیاء آلوده اتاق بیمار اجتناب کنید. استفاده از ظروف غذایی مشترک، خمیردندان، نوشیدنی،  سیگار مشترک، حوله و لیف، روتختی و ملحفه های مشترک ممنوع است.

8- دستشويي و حمام را با مواد ضد عفوني كننده مناسب بصورت مرتب تميز كنيد. وايتكس رقيق شده توصيه مي شود.

9- فرمول تهیه محلول ضدعفونی کننده سطوح: یک پیمانه وایتکس خانگی با 99 پیمانه آب

10- کشیدن قلیان اکیداً ممنوع میباشد.

داروهای تجویز شده

1-داروهای تجویزی خود را بطور منظم در زمانهای ذکر شده در نسخه مصرف کنید و حتی اگر احساس بهبودی میکنید، داروها را قطع نکنید تا دوره درمان کامل شود. لطفا از توصیه کردن این داروها به دیگران بپرهیزید.

2-به‌محض آنکه متوجه از دست دادن یک وعده مصرفی شدید،در صورتی که کمتر از دو ساعت تا مصرف قرص بعدی زمان باقی است از مصرف قرص فراموش شده خودداریکنید (در وعده بعدی میزان را دو برابر نکنید) و زمان مصرف را مطابق با دستور ارایه‌شده ادامه دهید. مثلا اگر زمان مصرف دارو روزانه 8 صبح بود اما براثر اشتباه پیش‌آمده به 2 بعدازظهر تغییر کرد، از این‌ پس زمان مصرف شما همان 2 بعدازظهر خواهد شد.

3-در صورتیکه داروهای دیگری مصرف میکنید، حتما پزشک خود را مطلع کنید.

4-هنگام مصرف داروها به نکات زیر توجه کنید:

-اگر داروی هیدروکسی کلروکین برای شما تجویز شده است، دارو را:

*همراه غذا یا یک لیوان آب یا شیر مصرف کنید. از شکستن و جویدن قرص خودداری کنید.

*به فاصله 4 ساعت قبل و بعد از مصرف دارو از مصرف ترکیبات آنتی اسید مثل شربت، قرص و ساشه آلومینیم ام جی اس و شربت منیزیم هیدروکسید خودداری کنید.

-اگر داروی Kaletraبرای شما تجویز شده است، دارو را:

*بهتر است با غذا همراه با یک لیوان آب مصرف کنید. از شکستن و خردکردن قرص خودداری کنید.

بهداشت دست

1-بهداشت دستها باید همواره رعایت شود. بخصوص پیش از تماس با چشمها، بینی و دهان، قبل و بعد از آماده سازی غذا، بعد از سرفه و عطسه، قبل از خوردن غذا، قبل و بعد از استفاده از سرویس بهداشتی و مواقعی که دستها کثیف بنظر میرسند.

2-قبل و بعد از پوشیدن دستکش، دستان خود را با آب و صابون بشویید و سپس ضدعفونی کنید.

3-در زمان استفاده از ماسک و دستکش، ابتدا دستکشها را خارج کنید سپس دستها را بشویید و در انتها ماسک را درآورید و باز مجدد دستها را بشویید و ضدعفونی کنید.

4-دستها را میتوان با آب و صابون یا ماده ضدعفونی حاوی الکل 70 تا 95 درصد ضدعفونی کرد. ولی اگر آلودگی واضحی روی دست می بینید، باید دستها را با آب و صابون بشویید و سپس ضدعفونی نمایید. بهتر است از دستمال کاغذی برای خشک کردن دستها استفاده کنید. اگر این امر مقدور نیست، از حوله تمیز استفاده کرده و در صورت خیس شدن، آنرا جایگزین کنید.

5-پس از شستن دستها، شیرآب را نیز شسته و سپس اقدام به بستن آن کنید.

6-شستشو یا ضدعفونی دستها باید حداقل 20 تا 30 ثانیه طول بکشد.

نکات استفاده از ماسک

1-قبل از پوشیدن ماسک، دستها طبق دستورالعمل شسته شود.

2-حداکثر زمان مناسب استفاده از ماسکهای طبی، 3 ساعت است. ولی اگر زودتر از این زمان خیس و کثیف شد، باید ماسک زودتر تعویض شود.

3-در مدت پوشیدن ماسک، به آن دست نزنید.

4-برای برداشتن ماسک از صورت، بند یا کش آن را بگیرید و به قسمت جلوی ماسک دست نزنید و بلافاصله ماسک را در داخل سطل درب دار بیندازید و دستها را بشویید.

5-ماسک و دستکش را مجددا استفاده نکنید.

 کمیته آموزش به بیمار

آدرس: تهران، تقاطع بزرگراه یادگار امام و سعادت آباد، بیمارستان شهید مدرس، تلفن: 97-22074087 فکس 22074101

  • گروه خبری : آرشیو اخبار,اخبار یاهو
  • کد خبر : 95070
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب