وی ادامه داد: نکته اینجاست که این فشار(در احیای بیماران قلبی ریوی) باید فشاری عمقی و سریع باشد و فردی که عمل احیا را انجام میدهد، به بیمار تسلط کافی داشته باشد، یعنی به لحاظ ارتفاعی طوری باشد که بتوانیم بیشترین نیرو و توان خود را به قفسه سینه وارد کنیم.
دکتر علیپور پارسا تاکید کرد: فردی که احیای قلبی را انجام میدهد با هر فشار باید بتواند حدود پنج سانت فشار عمقی وارد کند به شکلی که قفسه سینه به سمت داخل حرکت داده شود.
متخصص قلب و عروق فوق تخصص آنژیوپلاستی بیمارستان شهید مدرس با بیان این که برای انجام احیای قلبی باید پاشنه کف دست (بعد از مچ دست) را روی جناغ سینه قرار دهیم ادامه داد: دست مقابل هم برای کمک رسانی روی دست زیزین قرار داده و به این ترتیب ماساژ احیا را ادامه دهید.
وی توصیه کرد: اگر بیمار کف زمین قرار گرفته، کافی است روی زانو عمل احیا را انجام دهیم و اگر بیمار روی تخت است حتما باید زیر بیمار سفت باشد، در غیر اینصورت بهتر است بیمار به کف زمین برای احیا منتقل شود، همچنین چنانچه فرد در ارتفاع بالاتری است برای تسلط بیشتر باید از یک چهارپایه استفاده کنیم.
دکتر علیپور پارسا ادامه داد: سرعت ماساژ باید بالا باشد یعنی ۱۰۰ بار در هر دقیقه، به ازای هر ثانیه باید بیشتر از یک ماساژ انجام دهیم بنابراین چنانچه فرد دیگری توانایی انجام ماساژ احیا را دارد بهتر است از او نیز کمک بخواهیم.
متخصص قلب و عروق بیمارستان شهید مدرس با اشاره به این که با کمک ماساژ قلبی و عروقی به میزان قابل توجهی تنفس بیمار و اکسیژن رسانی به مغز انجام میشود خاطرنشان کرد که با این روش تا رسیدن اورژانس به محل اقدامات حیاتی لازم انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: اگر به دنبال گیرکردن جسم خارجی در حلق، فرد دچار ایست قلبی شده باشد، ماساژ قلبی و عروقی می تواند منجر به خفگی شود، گفت: در این موارد باید جسم خارجی بیرون آورده شود.
عضو هیئت علمی مرکز درمانی شهید مدرس درخاتمه هشدار داد: اگر فردی دچار حمله سکته یا ایست قلبی شد از درمانهای خودسرانه بپرهیزید و به هیچ عنوان به او چیزی نخورانید چرا که ممکن است مواد خوراکی یا آب وارد ریه فرد شده و ریه دچار عفونت شود.

|